
برای شروع لوله کشی گاز یک ساختمان مسکونی ابتدا مسیر لوله گاز ,تعداد انشعابات,محل قرار گیری هر انشعاب توسط پیمانکار گاز به جوشکار داده شده وبعد از تعیین قطر لوله لیستی از اتصالات مورد نیاز اعم از تعداد لوله ها,شیرهای مصرف,اتصالات جوشی,سیم جوش,نوار تفلون,پیچ,رولپلاک,ضدزنگ,نوارسیاه و ....تهیه میشود.
تعیین قطر لوله گاز
الف – تعیین مقدار مصرف گاز
مقدار مصرف گاز هر یک از وسایل گاز سوز بر حسب متر مکعب اغلب توسط سازندگان روی صفحه مشخصات این وسایل درج میشگردد. چنانچه وسایل گاز سوزی فاقد صفحه مشخصات باشد می توان میزان مصرف را از جدول 22-5 که متوسط مصرف دستگاههای گاز سوز را نشان میدهد به دست آورد .اگر میزان مصرف دستگاهی برحسب کیلو کالری در ساعت داده شده باشد ،می توان مصرف را بر میانگین ارزش حرارتی گاز مصرفی که در جدول 21-5 داده شده است تقسیم کرد تا مقدار مصرف بر حسب متر مکعب در ساعت بدست آید از جمع مصرف هر یک از وسایل گاز سوز ،گاز مصرفی هر یک از انشعابات و از جمع مصرف انشعابات میزان مصرف کل ساختمان بدست می آید .
ب- تعیین دورترین مسیر لوله
طول لوله باید از رگولاتورتا دورترین نقطه مصرف در ساختمان اندازه گیری شود . این طول تعیین قطر تمامی لوله ها به ترتیبی است که ذکر می شود .
ج- یافتن قطر لوله ها در جدول
با در اختیار داشتن میزان مصرف گاز در کل ساختمان و هر یک از انشعابات (بند الف) و طول لوله از رگولاتور تا دورترین نقطه مصرف (بند ب) به جدول 23-5 مراجعه می کنیم.
ابتدا با طول لوله ای که در اختیار داریم سطر مربوطه را در جدول پیدا می کنیم .چنانچه این طول دقیقاً در جدول نباشد باید سطر بعدی که مربوط به طول بزرگتر است را در نظر بگیریم .نکته مهمی که باید به خاطر داشت این است که برای تعیین قطر تمامی لوله ها باید از همین سطر( طول) استفاده کرد .
حال با معلوم شدن سطر مورد نظر و میزان کل مصرف گاز در ساعت اندازه قطر لوله اصلی گاز ساختمان از جدول مذکور قرائت می شود . قطر لوله تمامی انشعابات نیز درست به همین ترتیب و از همین سطر جدول اما بر مبنای مصرف گاز انشعاب مورد نظر ، به دست می آید .
برچسب ها جدول تعیین سایز لوله گازتعیین سایز لوله گازتعیین قطر لوله گازاستاندارد سایز لوله کشی گازجدول تعیین سایز لوله گاز ساختمانتعیین کنتور گاز ساختمانجدول تعیین کنتور گازدانستن سایز لوله کشی گاز
نظرات ارسال شده